DAİŞ'in Fransa’ya verdiği zarar 3 milyar euro

Son 9 ayda 200’ü aşkın kişinin DAİŞ çetelerinin saldırılarında yaşamını yitirdiği Fransa’da terörist saldırıların turizme büyük bir darbe vurduğu bildiriliyor.

Fransa hükümetinin turizmden sorumlu müsteşarlarından Matthias Fekl, bu yılın başından bu yana ülkede konaklayan yabancı turistlerin oranının yüzde 10 azaldığını söyledi. Fekl, bu düşüşün yaşanan saldırıların etkisiyle olduğunun altını çizdi.

Fransız turizminde önemli bir yeri olan başkent Paris’te geçtiğimiz yıl yüzde 88 civarında olan otellerin doluluk oranının bu yıl yüzde 78’e kadar düştüğü öğrenildi. Bu düşüş özellikle yabancı turistlerin sayısındaki azalmayla açıklanıyor.

Başkente gelen ABD’li ve Britanyalı turistlerin sayısındaki düşüşün ise yüzde 19 ila 23 gibi ortalamanın üstünde oranlarda olduğu bildiriliyor.

Protourisme adlı danışmanlık bürosunun hesaplamalarına göre, sadece bu yılın ilk 7 ayındaki düşüşler nedeniyle yaklaşık 3 milyar euroluk bir kayıp yaşandı. Bu kaybın önümüzdeki haftalardaki birçok yaz etkinliğinin güvenlik gerekçesiyle iptal edilmesi ve havayollarındaki grevler nedeniyle daha da artması bekleniyor.