Dallas’taki polisler siyahilerin intikamı için mı öldürüldü ?

Dün Dallas’ta 5 polisi öldüren ve 7’si polis 9 kişiyi yaralayan 25 yaşındaki eski asker Micah Johnson’un katliamı ülkede polis tarafından öldürülen ‘Siyahilerin intikamını almak için’ yaptığı iddia ediliyor.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD), dün 5 polisin öldürüldüğü ve çok sayıda kişinin yaralandığı saldırının şokunu atlatmaya çalışıyor. Olaydan sonra öldürülen siyahi saldırganın özellikle beyaz polisleri hedef aldığına dair şüpheler ise yeni toplumsal olayların önünü açabileceği endişesine yol açtı.

Dün Dallas’ta 5 polisi öldüren ve 7’si polis 9 kişiyi yaralayan 25 yaşındaki eski asker Micah Johnson’un katliamı ülkede polis tarafından öldürülen ‘Siyahilerin intikamını almak için’ yaptığı iddia ediliyor. Olaydan sonra saklandığı bir garajda uzaktan kumandalı bir robotla patlatılan bombayla öldürülen saldırganın yalnız olup olmadığı bilinmiyor.

Olayla bağlantısı olduğundan şüphelenilen 3 kişi gözaltına alınırken, Johnson’un cinayetleri tek başına işlediği ihtimali güçleniyor. 2013-2014 yılları arasında Afganistan’da 9 ay kadar görev yapan Johnson’un evinde yapılan aramalarda ise bomba yapımında kullanılan malzemeler, mermiler ve çelik yelekler bulundu.

‘SİYAHİLERİN İNTİKAMINI ALMIŞ’

Dallas’ta polise saldırının Salı ve Çarşamba günü iki Siyahinin polis tarafından katledilmesinin ardından gelmesi de, Micah Johnson’un ölmeden önce polise söylediklerini doğru olabileceğini gösteriyor. Saklandığı garajda polisle pazarlık yapan Johnson, ‘sadece beyazları, özellikle de beyaz polisleri öldürmek istediğini’ söylemişti.

Yine Johnson’un ‘tek başına hareket ettiğini’ söylemesi de, olayda organize bir grubun sorumluluğu ihtimalini zayıflattı. Ancak Dallas polisinin bu ihtimali araştırmaya devam ettiği bildiriliyor.

SİYAHİ ANNE NEFRETE KARŞI DURULMASINI İSTEDİ

ABD’de toplumun en yoksul kesimlerinin Siyahilerden oluşması ve her yıl çok sayıda Siyahinin polisin nefret cinayetlerine kurban gitmesi ise endişenin temel kaynağı. Bu tür intikam amaçlı saldırılardan çekinilirken, geçtiğimiz günlerde oğlu polis tarafından katledilen bir anneden ‘sağduyu’ çağrısı geldi.

Salı günü Louisiana’da polisin katlettiği Alton Sterling’in annesi tarafından yayınlanan mesajda, polise yönelik saldırı kınandı. Anne, “insanlar ne kadar kızdırılmış olursa olsun böylesi iğrenç saldırılar tolere edilmemelidir” diye yazdı.