Fransa’da 3 günlük ulusal yas ilan edildi

Nice kentinde en az 84 kişinin yaşamını yitirdiği katliamın ardından Fransa’da 3 günlük ulusal yas ilan edildi. Katliamı yapan 31 yaşındaki Tunus kökenli saldırganın daha önce hapis cezasına çarptırıldığı da öğrenildi.

Başbakan Manuel Valls, katliam nedeniyle 16, 17 ve 18 Temmuz günleri için ulusal yas ilan edildiğini duyurdu. Valls, bugünden itibaren de ülkedeki tüm resmi kurum ve anıtlardaki bayrakların yarıya indirildiğini kaydetti.

“Terörizmin bize açtığı bir savaşla karşı karşıyayız” diyen Valls, ülkesinin ulusal birliğine saldırıldığını ve saldırılara karşı ‘blok halinde olacaklarını’ vurguladı. Valls, “verilecek en büyük cevap birlik halindeki Fransa’dır” diye konuştu.

Başbakan, olağanüstü hal uygulamasının uzatılmasına ilişkin kararın da önümüzdeki Salı günü Bakanlar Kurulu’na geldikten sonra 20 ve 21 Temmuz’da parlamento bileşenleri Ulusal Meclis ve Senato’da görüşüleceğini bildirdi.

Öte yandan dün geceki katliamı gerçekleştiren çetenin Mart ayında bir şiddet suçundan ceza aldığı öğrenildi. Polisin öldürdüğü saldırganın evine bu sabah yapılan aramalar ise devam ediyor.