Fransa’da ‘fişlenmiş’ bir turist şoförü yakalandı

Fransa’da 14 Temmuz günü yaşanan ve 84 kişinin yaşamını yitirdiği katliamın ardından yeni bir saldırı planının daha deşifre edilmiş olabileceği sanılıyor.

Turistlere şoförlük yapan ve istihbarat tarafından fişlenmiş birinin sahte belgelerle yakalandığı duyuruldu.

Pazar gecesi yapılan bir rutin kontrolde gözaltına alınan bir turistik araç şoförünün elinde çok sayıda araç belgesi, pasaport ve ehliyetin olduğu belirlendi. Val-de-Marne departmanında yakalanan bu kişinin sıradan bir ‘gaspçı’ olmadığı ve istihbarat tarafından ‘radikal İslamcı’ olarak fişlendiği ortaya çıktı.

Yakalanan kişiyle birlikte 2 elektrikli detonatör, 100 gramlık 4 dinamit lokumunun ele geçirildiği de öğrenildi. Yine bu kişinin cep telefonunda DAİŞ çetelerinin flamasının resminin olduğu tespit edildi.

Bu kişinin olası saldırı planlarının olup olmadığı araştırılıyor.

Öte yandan, güneydeki Vaucluse departmanında bir otele giren bir saldırganın Bollene komünündeki bir hotelde bazı kişileri rehin aldığı duyuruldu. Saat 13.45’ten bu yana Formule 1 otelinde eylemi sürdüren kişinin amacına yönelik bilgi edinilemezken, polis ve jandarma ekipleri çevrede güvenlik önlemleri aldı. Olay nedeniyle A7 otoyolunun kapatıldığı da duyuruldu.