Fransa’da yaz etkinlikleri iptal edildi

14 Temmuz günü Nice’teki Fransız Devrimi kutlamaları sırasında 84 kişinin yaşamını yitirdiği katliamın ardından Fransa’nın birçok kentinde yaz etkinliklerinin iptal edildiği bildiriliyor.

Muhammed Bouhlel adlı saldırganın bir kamyonu kitlenin üzerine sürerek katliam gerçekleştirdiği Nice kentinde daha düzenlenmesi planlanan Nice Jazz Festival ile pop sanatçısı Rihanna’nın konseri iptal edilmişti. Katliamın yaşandığı Promenade des Anglais adlı sahil şeridinde 15-25 ağustos tarihleri arası için planlanan Prom’Party adlı parti ile ‘Liman Bayramı (fete de port)’ iptal edilen etkinlikler arasında.

Ancak Nice’in yanı sıra onlarca kentteki birçok yaz etkinliğinin iptal edilmesi dikkat çekiyor.

Fransa’nın büyük kentlerinden Lille’de dün Belediye Başkanı Martine Aubry ile Nord ili valisi arasında yapılan görüşme sonrasında kentte düzenlenen bit pazarı adlı etkinlik iptal edildi. Lille’deki etkinliğe geçtiğimiz yıl 2,5 milyon kişi katılırken, bu yıl ‘maksimum bir güvenliği sağlamanın’ imkansız olduğuna karar verildi.

Benzer şekilde 13 Ağustos’da Marsilya kentinde yapılması planlanan Patrouille de France adlı askeri havacılık gösterisinin de bu yıl yapılmamasına karar verildi. Geçtiğimiz yıl 100 bin kişinin izlediği bu gösterinin bu yıl 10 bin kadar askerin Sentinelle Operasyonu kapsamında ülke genelinde görev yapıyor olması nedeniyle yeterince korunamayacağı savunuluyor.

Başkent Paris’te ise Seine nehrine kurulan yaz plajı dışındaki birçok önemli etkinlik iptal edildi.

Yine birçok büyük kentte yaz aylarında düzenlenen havai fişek gösterilerinin bu yıl yapılmamasına karar verildi.