Fransa’daki saldırıda ‘terörizm’ şüphesi

Fransa’nın Colombes şehrinde geçtiğimiz gün aracını polislerin üzerine süren şahsın saldırısının ‘terörizmle’ bağlantılı olabileceği duyuruldu.

Pazartesi günü başkent Paris yakınlarındaki Colombes’da devriyedeki iki motosikletli polis, araçlı saldırıya uğramıştı. ‘Psikolojik sorunları’ olduğunu iddia eden bir kişi, aracını üzerine sürdüğü iki polisi yaralamıştı. Polislerden biri ağır yaralanmıştı.

‘FİLİSTİN’İN İNTİKAMINI ALMAK’ İÇİN YAPTI İDDİASI

Saldırıyı düzenleyen 29 yaşındaki kişinin aracında bir bıçak ile saldırıyı yapma gerekçesini yazdığı bir mektubun bulunduğu bildirilmişti. Saldırı sonrasında gözaltına alınan saldırgan, eyleminin ‘bilinçli’ olduğunu itiraf etmişti.

Saldırganın eylemi ‘Filistin’in intikamını almak’ için yaptığını söylediği de öğrenildi. Saldırganın ayrıca ‘psikolojik sorunları’ olduğu da basına yansıyan bilgiler arasında. Sorgusu süren saldırganın saldırıyı düzenletecek düzeyde psikolojik sorunlarının olmadığı bilgisi paylaşıldı.

‘ANTİ-TERÖR SAVCILIĞI’ DOSYAYI ALDI

Pazartesi günü düzenlenen saldırının akşamında Paris’teki Anti-Terör Savcılığı’nın (PNAT) dosyaya bakıp bakmayacağı netleşmemişti. Ancak dün yapılan açıklamada, olayın ‘terörizm’ bağlantılı olabileceği gerekçesiyle PNAT tarafından soruşturulacağı duyuruldu.

Fransa’da Ocak 2015’teki Charlie Hebdo katliamından bu yana 250 civarında kişi DAİŞ ve El Kaide bağlantılı saldırılarda yaşamını yitirdi.