Fransa gizli faaliyet gösteren Kuran kurslarına yöneliyor

Fransa’da kültürel ve sosyal aktivite adı altında açılan ve ‘Kuran kursu’ olarak kullanıldığı savunulan bir dernek kapatılırken, birçok radikal faaliyetin gizli isimlerle yapıldığı sanılıyor.

Evry’de legal olarak Kuran kursu veren bir camiyle birlikte çocuklar için kültürel ve sosyal aktiviteler sunduğu görülen bir derneğin geçtiğimiz Cuma günü kapatıldığı duyuruldu. Ancak bu derneğin gizli Kuran kursları verdiği anlaşılırken, bu faaliyetin arkasında da başka faaliyetler gizlendiği tahmin ediliyor.

Zira Tous Ensemble (Hep Birlikte) adıyla faaliyet gösteren derneğin birlikte çalıştığı caminin zaten yasal olarak Kuran kursları verdiği biliniyor. Yetkililer, yasal bir faaliyet olan Kuran kurslarının gizlice verilmesinin şüphe uyandırdığını, radikalleşme amaçlı faaliyetlerin gizlendiğini savunuyorlar.

Öte yandan ülke genelindeki benzeri faaliyetler gösteren yüzleri ve hatta binleri bulan derneklerin faaliyetleri de yeniden gündeme geldi. Yetkililer, sadece Evry kentinde böylesi gizli faaliyet gösteren 2 merkezin olduğunu bildirdiler.