GÜNDEM 28 NİSAN 2020

Kürdistan, Türkiye ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar.

-Adil yargılanma talebiyle girdiği ölüm orucunun 297. gününde yaşamını yitiren Mustafa Koçak’ın avukatı Ezgi Çakır, bir komplo dosyasıyla cezalandırmak istenilen Mustafa’nın devletin günah keçisi olmayı reddettiğini ve direndiğini vurguladı.

-Covid-19 salgını dolayısıyla sokağa çıkma kısıtlamalarının kadına şiddet vakalarında artışa neden olduğunu söyleyen HDK’li Fatma Kılıçaslan, kayda geçen şiddet vakalarının yüzde 38 yükseldiğini belirtti.

-Tiyatro kavgası AKM ile başlayan AKP, birçok muhalif tiyatrocuyu hedefe koydu, kayyumlarla şehir tiyatrolarını kapattı son olarak Devlet Tiyatroları’nın tüzel kişiliğini lağvetti.

-Ters lale, Hakkari dağlarında yeniden açmaya başladı. Baharla birlikte zirvelerde yeşeren ters lalenin bir aylık ömrü var.

- İngiltere’deki pediatrik yoğun bakım yetkilileri, çocukları etkileyen ateşli bir hastalığa dikkat çekerek coronavirüs-SARS-CoV-2 ihtimaline olduğunu belirtti.

-Tüm dünya Covid-19 salgınıyla mücadeleye odaklanmışken, salgın önlemleriyle yardım ulaştırılamayan Afrika kıtasında etkili olan sıtma nedeniyle yüz binlerce kişinin daha hayatı tehlikede.