Hollande: Uzun sürecek bir mücadele bizi bekliyor

Nice kentinde hastanelerdeki yaralıları ziyaret ettikten sonra Nice Valiliği’nde bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı François Hollande, ülkesinin saldırılar karşısında bugüne kadarki tutumunu değiştirmeyeceğini söyledi.

Hollande, “uzun sürecek bir mücadele bizi bekliyor” diyerek, bu nedenle ülkesinin ‘düşmanlarının’ benzer saldırılarla ‘Fransa’yı vuracağını’ vurguladı.

Nice kentinin dünyaca tanınmış bir kent olması ve 14 Temmuz’un ulusal bayram olması nedeniyle seçildiğini söyleyen Hollande, tüm birimlerle ortak çalışma yaptıklarını ve katile yardımcı olan bireylerin olup olmadığını araştırdıklarını belirtti.

84 kişinin yaşamını yitirdiği ve 50’si ağır olmak üzere çok sayıda kişinin yaralı olduğunu hatırlatan Hollande, çok sayıda yabancının da kurbanlar arasında olduğunu kaydetti. Katliamda çok sayıda çocuk yaşta kurban olduğunu söyleyen Hollande, katliam sonrasındaki görüntülere dikkat çekerek “bu yüzden de hepimiz tüm bu yaşananlara karşı birlik olmalıyız” şeklinde çağrıda bulundu.  

Güvenlik kuvvetlerinin katili durdurmak için yoğun çaba sarfettiklerini vurgulayan François Hollande, sonrasında da tüm birimlerin ‘olağanüstü bir çaba’ ile görevlerini yaptıklarını söyledi.

Ülkesinin son 5 yılda çok sayıda terörist saldırıya maruz kaldığını hatırlatan Hollande, ülkesinin tüm güvenlik birimleriyle bu tür saldırılara karşı mücadelesini yürüteceğini yineledi. 13 Kasım katliamı sonrasında kendisinin önemli bir karar alarak bu saldırılara karşı savaşı bırakmadıklarını söyledi.

“Uzun sürecek bir mücadele bizi bekliyor” diyen Hollande, Fransa’nın ‘düşmanlarının’ ülkesine saldırmaya devam edeceğinin altını çizdi.