Irak’ın yeni Başbakan askeri güçleri ziyaret etti

Irak Başbakanı Adıl Abdulmehdi, ilk iş olarak Irak Ortak Operasyonlar Komutanlığı’nı ziyaret etti.

Irak Ortak Operasyonlar Komutanlığı’nı ziyaret ederek kararga komutanları ile görüşen Başbakan Abdulmehdi, İran destekli Heşdi Şabi milislerinin de Irak’ın silahlı kuvvetlerinin bir parçası olduğunu söyledi.

Ziyaretin ardından açıklamalarda bulunan Abdulmehdi, Haşdi Şabi’nin kuruluşu ve Irak’ın DAİŞ’e karşı mücadelesinde dini mercilerin oynadığı role dikkat çekti.

Başbakan, “Irak halkını silahlı kuvvetlerini seferber etme konusunda dini mercilik tarafından verilen fetvaların tarihi rolünü takdir ediyoruz. DAİŞ’la mücadelede Haşdi Şabi, Peşmerge ve diğer güçler dahil olmak üzere silahlı kuvvetlerin yardımı, zafere yol açtı” dedi.

Haşdi Şabi’ye ilişkin yürütülen tartışmalara da dikkat çeken Başbakan, Haşdi Şabi'nin ülkenin silahlı kuvvetlerinin bir parçası olduğunu ve tüm bu güçlerin aynı emir altında çalıştıklarını ifade etti.

Irak’ın DAİŞ ve El-Kaide’ye karşı savaşta büyük başarılar kazandığını ancak hala kalıntılarıyla mücadele edildiğini sözlerine ekleyen Abdulmehdi, ülkesinin DAİŞ’le mücadelede dost ülkelerden yardım isteğinde bulunduğunu söyledi.