İran Körfezi’nde ABD-İran arasında yine gerginlik

Geçtiğimiz haftalarda İran Körfezi’nde Amerikan ve İranlı deniz kuvvetleri arasında yaşanan gerginliğin bir benzerinin daha kılpayı önlendiği bildirildi.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü Jeff Davis, İran Devrim Muhafızları’nın ‘profesyonel olmayan davranışlarına’ bir yenisinin daha eklendiğini savundu. Sözcü, İran Körfezi’ndeki bir ABD devriye gemisine yaklaşan 7 adet İran botunun çarpışmasının kılpayı önlendiğini söyledi.

Pentagon Sözcüsü Jeff Davis, olayın Pazar günü meydana geldiğini söylerken, Devrim Muhafızları’na ait botlarla ABD gemisinin çarpışmasının radyo üzerinden yapılan uyarılar sayesinde önlendiğini savundu.

Davis, ABD görevlilerinin İran’lı yetkililerle kurmak istediği radyo temasının ise cevapsız bırakıldığını sözlerine ekledi.

Son olarak 25 Ağustos’ta Pentagon’dan yapılan açıklamada, İran Körfezi’nde devriye gezen US Squall adlı ABD gemisinin İran Devrim Muhafızları’na ait bir gemi tarafından taciz edildiği savunulmuştu. Pentagon, gemiye 100 metre kadar yanaşan İran gemisinin açılan uyarı ateşiyle engellendiği kaydedilmişti.