İsveç DAİŞ'e karşı başarısız olduğunu itiraf etti

İsveç Güvenlik Polisi (Säpo) Müsteşar Yardımcısı Johan Sjöö, Dagen Nyheter Gazetesinde yayımlanan söyleşisinde DAİŞ'a karşı mücadelede yetersiz kaldıklarını ve başarısız olduklarını itiraf etti.

İsveç'e yönelik terör tehditinin artmakta olduğu ve tehditin içeriden geldiği değerlendirmesini yapan Sjöö, DAİŞ saflarında savaşa katılıp İsveç'e dönenlere yönelik alınacak önlemler için hükümetten para yardımı talebinde bulunduklarını söyledi. Yardımın miktarı hakkında açıklama yapmaktan kaçındı.

Söyleşisinde Sjöö, İsveç'te DAİŞ'e eleman devşiren ve maddi destekte bulunan kişilerin belirlenmesinde başarısız olduklarını da kabul ediyor.

Dagens Nyheter gazetesi, hükümetin önümüzdeki üç yıl için Sepo'ya bir kaç milyon Kron ek destek sağlayacağını yazdı.

DAİŞ ve benzeri terör örgütü saflarında savaşmayı kriminalize eden yasanın 1 Nisan günü yürürlüğe girmesiyle birlikte hükümet Säpo'ya 60 milyon Kron ek yardım yapmıştı.

Bundan sonra DAİŞ'e karşı mücadelede strateji değişikliğine gideceklerini söyleyen Sjöö, gizliliğe daha az önem verip gümrük, vergi ve ekonomik suçlulukla mücadele  eden kurumlarla daha sıkı işbirliği yapacaklarını dile getirdi.