Kaliforniya’daki yangında ölü sayısı 31'e çıktı

ABD’nin Kaliforniya eyaletinin güney ve kuzey bölgelerindeki orman yangınları yayılarak sürüyor. Yangında şimdiye kadar 80 bin hektar arazi ile 7 bin dolayında bina yandı. 1933 yılından bu yana yaşanan en şiddetli yangında en az 31 kişi de öldü.

ABD’nin Kaliforniya eyaletinin güney ve kuzey bölgelerindeki yangın sürüyor. 1933 yılından bu yana yaşanan en şiddetli yangında 80 bin hektar arazi küle dönerken, 7 bin dolayında bina da yandı. Yangında en az 31 kişi öldü.

Hava ısısının yüksek olması ve sıcak rüzgar da yangın söndürme çalışmalarını çok zorlayacak bir noktaya geldi. En önemli yangınların ise kuzeydeki “Camp Fire” ile güneydeki “Woosley Fire” olduğu belirtiliyor.

Butte şerifi Kory Honea, Camp Fire denilen bölgede 6 yeni ceset daha bulunduğunu açıkladı. Honea hala 228 kişinin de kayıp olduğunu sözlerine ekledi.

Yangının 26 bin nüfuslu Paradise’de 6700 yerleşim yeri ve işyerini yaktığı da belirtiliyor. Kent şu anda hayalet kent durumunda.

Pazar günü itfaiye ekipleri yangının yüzde 25’ini kontrol altına aldığını açıkladı. 45 bin hektarlık alanı yakan yangın dün Plumas ulusal parkına kadar ulaşmıştı.

Güneydeki Woosley Fire isimli yangın merkezindeki yangın ise Malibu kentini etkisi altına aldı. Los Angeles kenti yakınlarında iki kişi yaşamını yitirirken, Woosley Fire yangının Cuma gününden Pazar gününe kadar alanını genişlettiği de belirtiliyor.

Kent sakinlerine evlerini terk etmesi uyarısı yapılıyor. Cumartesi günü 177 bina yanarken, 33.700 hektarlık ormanlık alan ise küle döndü. Bölgedeki yangının yüzde onluk bir bölümünün kontrol altına alındığı belirtiliyor.