Las Vegas saldırısında ölü sayısı en az 50

ABD’nin Las Vegas kentinde Route 91 Müzik Festivali'ne yönelik düzenlenen silahlı saldırıda ölü sayısının en az 50’ye yükseldiği, 200’ün üzerinde kişinin ise yaralı olduğu bildirildi.

Las Vegas’ta bir otel içerisinden festival alanına rastgele ateş açılarak gerçekleştirilen katliamın bilançosu ağırlaşıyor.

Saldırganın öldürülerek etkisiz hale getirilmesine rağmen kurşunlar ve sonrasındaki izdiham nedeniyle yaşanan kayıplar artıyor. Clark County polis şerifi Joseph Lombardo, saldırıda en az 50 kişinin yaşamını yitirdiğini, yaralıların sayısının ise 200’ün üzerinde olduğunu duyurdu.

Lombardo, saldırganın bölgede yaşayan 64 yaşındaki Stephen Paddock olduğunu kaydetti. Ancak öldürülen saldırganın neden böylesi bir katliama giriştiğine dair henüz bilgileri olmadığını belirten Lombardo, bu kişinin henüz herhangi bir militan grupla bağının tespit edilemediği bilgisini de verdi.

Saldırganla birlikte olduğu tahmin edilen Marilou Danley adlı bir kadının ise arandığı öğrenildi.

Saldırı sonrasında binlerce kişinin paniklediği ve çok sayıda kişinin kalabalığın içerisinde ezildiğine ilişkin bilgiler veriliyor.

Las Vegas’taki saldırı, geçtiğimiz yıl Orlando’da eşcinsellerin yoğunluklu olarak gittiği bir gece kulüne yönelik DAİŞ bağlantılı bir çete tarafından düzenlenen saldırıdan da ağır sonuçlara yol açtı. Orlando saldırısı, ABD tarihindeki en büyük silahlı katliam olarak tarihe geçmişti.