Libya açıklarında 22 göçmen öldü

Birlemiş Milletler, Libya açıklarında göçmenleri taşıyan bir geminin batması sonucu çoğu Malili olmak üzere 22 göçmenin öldüğünü bildirdi.

BM’ye bağlı Uluslararası Göç Örgütü, bir botla denizde dokuz gün kaldıktan sonra hayatta kalan 61 göçmenin Libya sahil güvenlik birimleri tarafından kurtarıldığını belirtti.

Göç Örgütü sözcüsü Safa Msheil, göçmenlerin Tunus sınırı yakınlarındaki Zuwara kentinden 22 Haziran’da harekete geçtiğini ifade etti.

Sözcü, hayatta kalanların cumartesi günü karaya taşındıklarını söylerken, “Hayatta kalanlara göre, tümü Malili 22 göçmen yolculuk sırasında öldü. Bildirilen ölüm nedenleri boğulma ve dehidrasyondur. Ölenler arasında üç çocuk da bulunuyor” dedi.

Bazı göçmenlerin sağlık durumunun çok kötü olduğu ve hastanelere kaldırıldığını belirten Msheil, diğer göçmenlerin de El Maya göçmen merkezine götürüldüklerini sözlerine ekledi.

Libya, 2011’de NATO destekli ayaklanma sırasında Muammed Kaddafi rejiminin devrilmesinden sonra Avrupa’ya göçün kilit yollarından biri haline geldi.