Londra’da binler AB’de kalınması için yürüdü

İngiltere’nin başkenti Londra’da binlerce kişi Avrupa Birliği’nden (AB) çıkılmasına karşı yürüyüş düzenledi.

Başkent Londra’da toplanan ve çoğunluğunu gençlerin oluşturduğu eylemciler, parlamento binasına kadar bir yürüyüş gerçekleştirdi.

AB bayraklarının taşındığı eylemde Brexit referandumunun iptal edilmesi çağrıları yapılırken, AB’den çıkılmasını isteyenlerin kampanya boyunca birçok konuda yalan söylediğine dikkat çekildi.

Eylemciler, Büyük Britanya’nın AB’den çıkış prosedürü başlamadan harekete geçilmesini ve sürecin iptal edilmesini talep etti.

Ipsos Mori şirketinin BBC televizyonu için yaptığı bir ankete göre 23 Haziran’daki referandumda oy kullananların yüzde 16’sı Britanya’nın sonuçta AB’de kalacağını düşünüyor. Yüzde 48’lik bir kesim ise AB ile ayrılma müzakerelerinin başlatılmasından önce genel seçimlerin yapılması gerektiği görüşünde.

Referandum sonrasında Ekim ayında görevini bırakacağını duyuran Başbakan David Cameron’un potansiyel halefleri olarak görülen Theresa May ve Michael Gove, 2016 sonundan önce AB’den çıkış sürecinin başlatılmayacağını duyurmuşlardı. Kimi gözlemciler, sürecin uzatılarak AB’den mümkün olduğunca fazla taviz koparılmak istendiğini düşünüyor.