MAK Licê’de fotokapan ve harekete duyarlı sensör imha etti

Kürdistan Özgürlük Milisleri (MAK), Amed’in Licê ilçesi kırsalında işgalci Türk devletinin yerleştirdiği Baykuş ismi verilen fotokapan ve harekete duyarlı sensör tespit ederek imha ettiklerini bildirdi.

Yazılı açıklama yapan MAK (Milîsên Azadiya Kurdistan), Milislerimiz 19 Eylül günü akşam saatlerinde, Amed’in Licê ilçesine bağlı, Şehid Remzi alanı Mala Farqînê (Yalımlı) mezrasında, işgalcilere ait tekniğe eylem düzenledi” dedi.

Açıklamada eyleme ilişkin şu detaylar verildi: “Milislerimiz alanda işgalcilere ait, Baykuş ismi verilen fotokapan ve harekete duyarlı sensör tespit etti. Özgürlük Gerillasına karşı alana yerleştirilen bu tekniğe, milislerimiz tarafında müdahele edilerek imha edilmiştir. Gerilla alanlarında bu tür teknik ve ajan örgütlenmelerine karşı kesintisiz mücadele edeceğiz.” 

MAK, “Bu eylemimiz ile 15 Eylül günü, Amed’te şehadete ulaşan, Hebûn Pîro ve Botan Osyan isimli fedai özgürlük gerillalarını anıyor, mücadele ve direnişleri önünde saygıyla eğiliyoruz. Tüm Kürdistan halkını, şehitlerimize sahip çıkmaya ve işgalcileri bu topraklardan söküp atmak için, direniş bayrağını yükseltmeye çağırıyoruz.” diye ekledi.