Tülay Hatimoğulları: AKP, bu ülkenin en büyük felaketidir

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, Adana'da düzenlediği "Ekmek ve Adalet" buluşmalarında AKP iktidarına sert eleştirilerde bulundu. Tülay Hatimoğulları, “AKP, bu ülkenin başına gelen en büyük felakettir” dedi.

Tülay Hatimoğulları, Adana Kabzımallar Esnaf Odası’nda düzenlenen toplantıda meyve-sebze hali esnafıyla bir araya geldi. 

Esnaf, artan girdi maliyetlerinden ve ekonomik sıkıntılardan şikayet ederek, yaşanan krizin sorumlusu olarak iktidarı işaret etti. 

Tülay Hatimoğulları’na sorunlarını anlatan esnaf, hazırladıkları çözüm dosyasını sundu ve acil destek talep etti.

AKP YÖNETİCİLİĞİ BIRAKMALI

Toplantıda konuşan Tülay Hatimoğulları, Türkiye'nin temel ihtiyaçlarının karşılanmasında ciddi sorunlar yaşandığını belirtti. 

HDP Eş Genel Başkanı ekmek ve adalete vurgu yaparak, “Bu iktidar yönetemiyor. Toplum feryat ediyor. AKP iktidarı bu ülkenin başına gelen en büyük felaket” diye belirtti.

ÇİFTÇİYİ ÇIKMAZA SÜRÜKLÜYORLAR

Türkiye’nin bir tarım ülkesi olmasına rağmen, iktidarın yanlış politikaları sonucu üretim yapamaz hale geldiğini vurgulayan Tülay Hatimoğulları, özellikle Çukurova gibi tarım bölgelerinde çiftçilerin zor durumda olduğunu belirtti.

HDP Eş Genel Başkanı, "Ekmek yoksa gerçekten adalet yok, adalet yoksa ekmek yok. Dolayısıyla ekmeğe ve adalete et ve tırnak gibi birbirine bağlı olan bu iki meseleye çok ihtiyacımız var" vurgusunda bulundu. 

Tülay Hatimoğulları, kampanyanın devamında Şakirpaşa’daki tekstil atölyesini ziyaret ederek işçilerle bir araya geleceğini belirtti.