HDK ve HDP'li 38 kişinin davası 23 Ekim’e ertlendi

Halkların Demokratik Kongresi (HDK) ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) üyesi 38 kişinin "örgüt üyeliği" suçlamasıyla yargılandığı dava, İstanbul 28. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam etti. Bir sonraki duruşma 23 Ekim’e ertelendi.

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Çiğdem Kılıçgün Uçar'ın da aralarında olduğu Halkların Demokratik Kongresi (HDK) ile Halkların Demokratik Partisi (HDP) üyesi 38 kişi bu  dava kapsamında yargılanıyor. 

Davanın 24’üncü duruşması Çağlayan'da bulunan İstanbul Adliyesi 28'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

Duruşmaya yargılananların bir kısmı ile avukatları hazır bulundu. Duruşmayı HDK Eş Sözcüsü Esengül Demir de izledi. 

İddia makamının 35 kişi hakkında ceza, 3 kişi hakkında beraat talep ettiği mütalaaya karşı yargılananlar ve avukatları savunma yaptı. 

Duruşmada, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Çiğdem Kılıçgün Uçar’ın avukatı, müvekkilinin milletvekili olduğu için dokunulmazlık kapsamında olduğunu belirterek, yargılamanın durdurulmasını ve dosyanın ayrılmasını talep etti. Ayrıca, müvekkilinin hukuka aykırı şekilde teknik takibe alındığını, dinlemeye dair somut delil bulunmadığını belirtti.

Diğer siyasetçilerin avukatları da iddiaların politik saiklerle yapıldığını ve müvekkillerinin beraatini istedi. 

Özellikle HDK’nin kriminalize edilmeye çalışıldığını vurguladılar. Mahkeme, tüm savunmaların alınmasının ardından davayı 23 Ekim’e erteledi.