Suluca cezaevi: Tutsaklar 23 saat kapalı, tecrit ve psikolojik baskı var

Elazığ 1 No’lu Yüksek cüvenlikli Cezaevi’nden Suluca 1 No’lu Yüksek Güvenlikli Cezaevi’ne sürgün edilen Metin Serhat, tecrit edildiklerini ve psikolojik baskıya maruz kaldıklarını bildirdi.

Elazığ 1 No’lu Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nden Adana Suluca 1 No’lu Yüksek Güvenlikli Cezaevi’ne sürgün edilen Metin Serhat, 15 Eylül’de telefonla ailesini arayarak yaşadıkları ihlalleri anlattı. 

Müebbet hapis cezası alan ve 18 yıldır tutsak olan Metin Serhat, cezaevinde kendilerine kitap, defter ve semaver gibi ihtiyaçların verilmediğini belirtti.

Tutsak Serhat, “Elazığ Cezaevi’nde hesabımda olan parayı hala yeni hesabıma yatırmamışlar. Cezaevinde pencereler sürekli kilitli ve tel örgülü. Günde sadece 1 saat havalandırmaya çıkıyoruz, onun dışında günün 23 saati kapılar üzerimize kilitli. Spora da haftada sadece 1 saat çıkabiliyoruz. Aslında bunlar da tecridin bir parçasıdır” dedi. 

Serhat şunları ekledi: “Yaklaşık 15 tutsak arkadaş var şuan burada, 6 tutsak şuan aynı katta kalıyoruz. Alt katlarımızda adli suçtan yatanlar, üst katımızda FETÖ’den yatanlar var. Ortada biz varız. İlk geldiğimde çıplak aramaya kalkıştılar ama izin vermedim. Tekli hücrelerle bizlere psikolojik baskı kurarak, teslim almak istiyorlar. Tekli hücrelerde de kalsak sorun değil, mücadelemizi her türlü veririz."