Şanghay’da bir hafta da ikinci tayfun

Çin'in mega kenti Şanghay’ı bir haftadan kısa bir süre içinde ikinci bir tayfun vurdu. Kentte 100 binden fazla kişi tahliye edilirken, bazı bölgelerde su baskınları yaşandı.

Devlet haber ajansı Xinhua'nın bildirdiğine göre Pulasan Tayfunu Perşembe gecesi karaya ulaştı ve maksimum rüzgar hızı saatte 83 km'ye çıktı. Devlet ajansına göre, yaklaşık 112 bin kişi tahliye edildi. Feribotlar ve trenler gibi bazı ulaşım hizmetleri askıya alındı.

Xinhua, iki meteoroloji istasyonunun altı saat içinde 300 milimetreden fazla yağış kaydettiğini ve bunun kayıtların tutulmaya başlamasından bu yana kendi bölgelerinde kaydedilen en şiddetli yağış olduğunu bildirdi. 

Henüz can kaybı veya büyük hasar bildirilmedi ancak sanal ağlarda yayınlanan görüntülerde, sokaklarda sel sularının yükseldiğini ve araçların sular altında kaldığı görüldü.

Xinhua, cuma sabahı Şanghay'da sağanak yağışın devam etmesine rağmen fırtınanın “iç kesimlere doğru ilerledikçe yavaş yavaş zayıflayacağını” bildirdi. 

“Pulasan” Tayfunu, 1949'dan bu yana mega kenti vuran en şiddetli fırtına olan Bebinca'nın pazartesi günü büyük hasara yol açmasından birkaç gün sonra meydana geldi. 

Bebinca bin 800'den fazla ağacı kökünden sökmüş ve 30 bin evin elektriğini kesmişti. Yetkililer fırtına öncesinde Şanghay'daki 414 bin kişiyi tahliye etmişti.