Medvedev ABD’ye gidecek

Rusya’nın Suriye’ye yönelik askeri müdahalesi ardından başlayan tartışmalar devam ederken, Başbakan Dimitri Medvedev’in ABD’ye gideceği duyuruldu.

Rusya’nın Suriye’ye yönelik askeri müdahalesi ardından başlayan tartışmalar devam ederken, Başbakan Dimitri Medvedev’in ABD’ye gideceği duyuruldu. Devlet Başkanı Putin ise, Batılı ülkelerin kendileriyle istihbarat paylaşmamalarını eleştirdi.

Moskova’da düzenlenen bir ekonomi forumunda konuşan Vladimir Putin, Amerika Birleşik Devletleri (ABD)’nin Suriye’de istihbarat paylaşımı yapmadıklarını söyledi. İstihbarat paylaşımının terör örgütleriyle mücadelede önemli olduğunu kaydeden Putin, Suriye’de siyasi çözüm bulunabilmesi için de dışarıdan askeri destek gerektiğini vurguladı.

Putin, farklı gruplara sözü geçebilecek her yabancı gücün Suriye’de etkisini kullanacağını da kaydetti.

Rusya’nın iki haftadan bu yana Suriye’de yaptığı bombardımanlara yönelik tartışmalarda sonuç alınamıyordu. ABD ve diğer Batılı ülkeler Rusya’nın DAİŞ’den ziyade Esad karşıtı diğer muhalif güçleri vurduğunu savunuyorlar.

Batılı ülkeler ve Rusya arasındaki bir başka sorun ise, savaş uçaklarının koordinasyonuna ilişkin yaşanıyor. Son olarak dün ABD ve Rusya ordusuna ait iki uçağın birbirine çok yakın mesafeden uçtukları ve çarpışmanın son anda önlendiği duyurulmuştu. Uçuşların koordinasyonuna dönük olarak Pazar günü ABD ve Rus yetkililer bir araya gelmişti.