Şam’daki saldırıda Nasrallah’ın damadı dahil 4 ölü

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'ne (SOHR) göre, İsrail'in Çarşamba günü Şam'ın Mazze bölgesini ikinci kez hedef alan saldırılarında, aralarında Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın damadının da bulunduğu dört kişi öldürüldü.

SOHR yaptığı açıklamada, “İsrail'in Lübnan Hizbullahı ve İran Devrim Muhafızları liderlerinin uğrak yeri olan Mazze semtindeki bir apartman dairesini hedef alan saldırısında Hasan Nasrallah'ın damadı Hasan Cafer el-Kasır, genç bir kadın, bir Hizbullah üyesi ve kimliği belirlenemeyen bir kişi olmak üzere dört kişi öldü” dedi.

Hizbullah'a yakın bir kaynak ise AFP'ye yaptığı açıklamada Hasan Cafer El Kasır'ın, İran'dan Lübnan'a silah transferinden sorumlu Cafer El Kasır'ın kardeşi olduğunu bildirdi. İsrail, salı günü Beyrut'un güney eteklerinde düzenlediği bir saldırıda Cafer El Kasır’ın öldüğünü duyurmuştu. 

Lüks Mazze bölgesi diplomatik misyonlara ve BM ofislerine ev sahipliği yapıyor.

Suriye'de iç savaşın başladığı 2011 yılından bu yana İsrail, Suriye ordusunu ve hükümet güçlerine destek için konuşlanan Hizbullah dahil İran yanlısı grupları hedef alan yüzlerce saldırı düzenledi.İsrailli yetkililer bu saldırılar hakkında açıklamada bulunuyor.

Saldırılar son günlerde özellikle Lübnan'daki İsrail bombardımanından kaçan on binlerce kişinin Suriye'ye geçtiği Lübnan-Suriye sınırında yoğunlaştı.