Merkel katı güvenlik paketinin sinyalini verdi

Geçtiğimiz günlerde 10’u aşkın kişinin hayatını kaybettiği silahlı saldırıların yaşandığı Almanya’da iç güvenlik politikasının daha da sertleştirilmesi planlanıyor.

Hristiyan Demokrat Birlik Partisi (CDU) lideri ve Başbakan Angela Merkel’in konuya ilişkin yaptığı bir konuşma, CDU tarafından Youtube üzerinden yayınlandı. Almanya’daki polis sayısının arttırılması ve mobese uygulamalarının yaygınlaştırılmasından yana olduğunu söyleyen Merkel, bunun devletten beklenen bir talep olduğunu savundu.

Sosyal medya ağlarına ilişkin yeni düzenlemeler yapılmasından yana olduklarını belirten Merkel, CDU’nun Hristiyan Sosyal Birlik Partisi (CSU) ile birlikte hazırladığı ‘kapsamlı bir paketin’ hazırlanacağını duyurdu. Merkel, geçtiğimiz hafta Federal İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere’in önerileri olduğunu ve eyaletlerin de ‘benzer önerilerle gelmesi’ gerektiğini söyledi.

Angela Merkel, radikal İslamcı grupların terör eylemlerine yönelik olarak ise, ülkesindeki yaşam biçiminin yok edilmesi tehlikesi olduğunu sözlerine ekledi.