Mülteci sayısında ciddi düşüş

Geçtiğimiz yıl 1 milyon civarında mültecinin giriş yaptığı Almanya’ya bu yılın ilk 6 ayında 123 bin mültecinin geldiği duyuruldu.

Mültecilerin sayısında Mart ayından bu yana ciddi bir düşüş söz konusu.

Almanya Federal Polis Teşkilatı tarafından yayınlanan verilere göre, Haziran ayında ülke sınırlarından giriş yapan mülteci sayısı 4 bin 900 olarak gerçekleşti. Böylelikle 1 Ocak’tan bu yana ülkeye gelen mültecilerin sayısı 123 bin 600 oldu.

Mülteci sayısında özellikle Mart ayından bu yana devam eden düşüşler dikkat çekiyor. Ocak ayında 64 bin 700 olan mülteci sayısı Şubat’ta 38 bin 600 olmuş, bu sayı Mart’ta 5 bin 500’e gerilemişti. Nisan ayında 5 bin 490 olan mülteci sayısı Mayıs ayında ise 4 bin 470 kadar olmuştu.

Almanya’ya gelen mültecilerin sayısındaki azalmanın en önemli etkeni olarak Balkan ülkelerinin sınırlarını kapatması gösteriliyor.

Geçtiğimiz yıl 1 milyon civarında mültecinin geldiği Almanya’ya Eylül ayında günde 10 bin mültecinin girişi kayda geçmişti.

Federal Göç ve Mülteciler Dairesi (BAMF) tarafından geçtiğimiz ay yayınlanan son verilere göre ise, Mayıs ayı sonuna kadar 310 bin iltica başvurusu yapıldı. Aradaki büyük farkın ise, geçtiğimiz yıl ülkeye giriş yapan, ancak iltica başvurusunu hemen yapmayan mültecilerin çokluğundan kaynaklandığı belirtilmişti.