Musul Operasyonu önümüzdeki haftalarda başlayacak

Musul’un DAİŞ çetelerinden kurtarılması amacıyla yapılacak kuşatma operasyonunun önümüzdeki haftalarca başlayacağına dair iddialar artıyor.

Irak ve Güney Kürdistan’a 3 günlük seyahatte bulunan Britanya Savunma Bakanı Michael Fallon, operasyonun ‘önümüzdeki haftalarda’ başlayacağını duyurdu.

3 günlük ziyaretin ardından döndüğü Londra’da konuşan Savunma Bakanı Michael Fallon, Musul’un kuşatılmasına yönelik operasyona ilişkin olarak, “Yenilginin DAİŞ’i beklediğine şüphe yok. Irak’ta (işgal altındaki) son büyük şehri kurtarmak üzereyiz” diye konuştu.

Musul’un büyük ve karmaşık bir kent olduğunu dile getiren Fallon, “Ama düşecek, çok yakında düşecek” ifadesini kullanırken, Iraklı birliklerin bu amaçla konumlandıklarını belirtti.

Son olarak Perşembe günü Musul’un 80 kilometre güneyindeki Şargat kenti çetelerden kurtarılmıştı. Şargat, Musul operasyonu sırasında Irak ordusunun ikmal hatları üzerinde bulunuyor.

Irak Hükümeti, Musul’u bu yılın sonuna kadar çetelerden kurtarma sözü vermişken, ABD’li askeri yetkililerden operasyonun Ekim ayında başlayacağını ima eden açıklamalar da gelmişti.