Nice katliamı gençlerde ‘terörizm’ ve ‘toplumsal çatışma’ endişesini arttırdı

Avrupa ülkelerindeki gençlerin farklı konulardaki görüşlerini irdeleyen Generation What adlı sitenin yaptığı ankete göre, son aylarda gençler arasında ‘terörizm’ korkusu artarken, polise olan güven de azalıyor.

Generation What’ın Almanca konuşulan ülkelerdeki gençler arasındaki anket sonuçları, Bayerischer Rundfunk, SWR ve ZDF televizyonları tarafından yapılan bir çalışmayla irdelendi. Bu kapsamda birçok soruya 30 Haziran günü verilen cevaplar ile 14 Temmuz’da Fransa’nın Nice kentinde 86 kişinin yaşamını yitirdiği katliam ve Almanya’da Temmuz ayında yaşanan saldırılardan sonra verilen cevaplar karşılaştıırldı.

30 Haziran’da 18-34 yaş arası gençlerin yüzde 78’i ‘göçün ülke kültürünü zenginleştirdiğini’ söylerken, bu oran 15 Temmuz’dan sonra yüzde 73’e geriledi.

Aynı dönemde ‘seni en çok korkutan 3 şey nedir?’ şeklindeki soruya gençlerin yüzde 30’u ‘terörizm’ yanıtını verirken, 14 Temmuz Nice saldırısından sonra bu oran yüzde 34’e yükseldi. Benzer şekilde ‘en çok endişelendiren’ konuların başında yüzde 41’le ‘toplumsal çatışmalar’ cevabı verildi. 30 Haziran’da bu cevabı verenlerin oranı ise yüzde 35 olarak kaydedilmişti.

14 Temmuz saldırıları sonrasında ‘polise güven duyan’ gençlerin oranı 5 puan artarak, yüzde 69’a yükseldi.