Nijer’de Boko Haram’a çetelerine ağır darbe

Nijerya ve Çad ordularının Nijer’de düzenlediği operasyonlarda en az 38 Boko Haram çetesinin öldürüldüğü bilgisi paylaşıldı. 12 Eylül’den bu yana öldürülen çete sayısı ise en az 68 olarak veriliyor.

Nijerya Savunma Bakanlığı Sözcüsü Albay Moustapha Ledru, 12-14 Eylül tarihleri arasında saldırılar düzenleyen Boko Haram çetelerine karşı ortak arama tarama operasyonları yapıldığını söyledi.

Ledru, Nijer’in Diffa bölgesine bağlı Toumour ve Gueskerou kentleri çevresindeki operasyonlarda 38 çetenin öldürüldüğü, çetelere ait çok sayıda silah ve cephaneye de el konulduğunu belirtti.

DAİŞ çetelerine biat ettikleri bilinen Boko Haram’ın 12 Eylül günü Diffa bölgesinde düzenlediği saldırılarda 5 Nijer askeri yaşamını yitirmişti. Nijer Savunma Bakanlığı, saldırı sonrasında düzenlenen operasyonlarda 30 DAİŞ çetesinin öldürüldüğünü duyurmuştu.

Boko Haram’ın 2009 yılından bu yana Nijerya’nın kuzeydoğusu ile Çad Gölü çevresinde yaptığı katliamlarda on binlerce kişi yaşamını yitirdi. Nijerya, Çad ve Nijer ordularının ortak operasyonları sayesinde  Boko Haram çeteleri önemli oranda geriletilmiş durumda.