'Rojava Fransız gençliğine ilham verebilir'

9 aydır YPG saflarında mücadele veren Fransız genci, DAİŞ’in kendilerini evlerinde vurmasına karşılık kendisinin de onları evinde vurmak için mücadeleye katıldığını söyledi.

Hubert adlı genç savaşçı, Rojava’daki idealler ve canlılığın Fransa’daki gençlik için de ilham verici olabileceğini vurguladı.

Le Figaro gazetesi, Haute Ecole des Hautes Etudes Commerciales (HEC) mezunu olan Hubert adlı Fransız gencinin YPG saflarına katılışı ve Minbic’in özgürleştirilmesine katılmasını haberleştirdi.

PEŞMERGENİN HALKI ÇETELERE TERK ETMESİ HAYAL KIRIKLIĞI YARATTI

Gazeteye konuşan Hubert, Güney Kürdistan’da çalıştığı dönemde DAİŞ çetelerinin Şengal ve Kobane’deki katliamlarına tanık olduğunu söylerken, Peşmergenin Şengal’i çetelere terk etmesinin kendisinde ‘hayal kırıklığı’ yarattığının altını çizdi.

Kürtçe bildiğini ve Güney Kürdistan’da iken geliştirdiği ilişkiler sonrasında YPG’ye katılmaya karar verdiğini belirten Hubert, bunda YPG’nin ‘DAİŞ’i geri püskürtmeye muktedir’ olmasının etkisi olduğunun altını çizdi. YPG’ye gittikten sonra kendisi gibi üniversite eğitimi almış birçok Kürt gencinin savaşçı olmak için orada olduğunu gördüğünü söyleyen Hubert, bunun da savaşçı olmaya karar vermesinde etkili olduğunu vurguladı.

‘ONLAR BİZİ EVİMİZDE VURUYORSA BİZ DE ONLARI EVİNDE VURMALIYIZ’

DAİŞ çetelerinin Orta Doğu halklarına olduğu gibi Avrupa’ya da savaş açtığını vurgulayan Hubert, “artık buna kayıtsız veya korku içinde kalamayız. Artık yeter, mücadele etmek gerekiyor. Eğer onlar biiz evimizde vuruyorsa biz de onları evlerinde vurmalıyız” diye konuştu.

Minbic’in kurtarılmasına yönelik operasyona katıldığı bilgisini veren Hubert adlı savaşçı, DAİŞ’in ‘yayılmasına’ karşı kendisinin de birşeyler yapmak istediğini kaydetti.‘Kürt arkadaşlarının ve Hristiyan kardeşlerinin’ verdiği mücadeleye kayıtsız kalamayacağını söyleyen Hubert, Avrupa’da yaşayan bireylerin de bulundukları yerden mücadeleye katkı sunmasını istedi.

‘ROJAVA'DAKİ İDEALLER VE CANLILIK FRANSIZ GENÇLİĞİNE İLHAM VEREBİLİR’

YPG savaşçısı, Avrupa ülkelerinin DAİŞ’in propaganda yapmasını kolaylaştıran ortama son vermesi ve bunun için de toplumun yeniden yapılanarak gençliğe yenilik sunulması gerektiğini dile getirdi.

Rojava’da yaşama geçirilen sistemi oldukça ‘heyecan verici’ bulduğunu söyleyen Hubert, kadın-erkek eşitliği, dinsel çoğulculuk, doğrudan demokrasi ve çevreye saygı gibi dört temel prensibin önemine dikkat çekti. Hubert, Rojava’da geliştirilen ideallerin ve canlılığın Fransa gençliği için de ilham verici olduğunu sözlerine ekledi.