Rusya bu hafta Suriye'de 346 IŞİD mevzisini imha etti

Rusya Genelkurmay Başkanlığı Ana Operasyon Dairesi Başkanı Kartapolov, Suriye'deki Rus jetlerinin bu hafta içinde gerçekleştirdiği 394 sorti sonucunda IŞİD'e ait 346 hedefi vurduğunu söyledi.

Rusya Genelkurmay Başkanlığı Ana Operasyon Dairesi Başkanı Kartapolov, Suriye'deki Rus jetlerinin bu hafta içinde gerçekleştirdiği 394 sorti sonucunda IŞİD'e ait 346 hedefi vurduğunu söyledi. Kartapolov, operasyonlar neticesinde ciddi kayıplar veren IŞİD'in taktik değiştirdiğini ve teröristlerin dağılıp yerleşim birimlerine saklandığını ifade etti.

Rusya Genelkurmay Başkanlığı Ana Operasyon Dairesi Başkanı Andrey Kartapolov, karadan müdahale eden Suriye ordusu ile koordineli bir şekilde gerçekleştirilen operasyonlarda, IŞİD'in silah ve teknik teçhizatının birçoğunu kaybettiğini ve çetelerin harekat bölgelerini terk etmeye hazır olduğuna dikkat çekti.

‘30 EYLÜL'DEN BERİ 456 HEDEF VURULDU'

Rusya Hava Kuvvetleri'ne ait jetlerin operasyonun başladığı 30 Eylül'den bu yana 115'i gece olmak üzere, 669 sorti gerçekleştirdiğini vurgulayan Kartapolov "Elimizdeki verilere göre, bugüne kadar IŞİD'e ait 456 hedef vuruldu. Operasyonlar neticesinde terör örgütünün altyapı sistemlerine, mühimmat depolarına ve kontrol noktalarına ciddi zararlar verdik" dedi.

‘GEÇEN HAFTA 394 SORTİ YAPILDI'

Kartapolov, Rus jetlerinin geçen hafta da  394 sorti gerçekleştirerek IŞİD'in 46 kontrol noktası, altı patlayıcı üretim merkezi, 22 yakıt ve eşya deposu, 272 sığınak, mukavemet noktası ve kampını imha ettiğine dikkat çekti.

'İTAATSİZLİK OLAYLARI YAŞANIYOR, FİRAR YAYGINLAŞIYOR'

Korgeneral, Rus jetlerinin operasyonlarının ardından IŞİD çetelerinin dağlık, ormanlık bölgeler ve yerleşim birimlerine kaçtığının altını çizerek "Operasyonlar teröristlerin büyük kısmının moralini bozdu. Çeteler arasında IŞİD komutanları konusunda hoşnutsuzluk artıyor, itaatsizlik olayları yaşanıyor. Firar yaygınlaşıyor" ifadelerini kullandı.

Kartapolov, ayrıca her gün yaklaşık 100 IŞİD çetelerinin sığınmacı kılığında Suriye'den Türkiye'ye geçtiğini ve örgütün büyük silah depoları oluşturmayı bıraktığını söyledi.