Rusya’da Kafkasyalı silahlı gruba operasyon: 4 ölü

Rusya’da Kafkasya’dan oldukları bildirilen radikal İslamcı bir gruba yönelik operasyonlarda 4 militanın öldürüldüğü duyuruldu.

TASS ajansının haberine göre, Saint Petersburg kentinde FSB’ye bağlı özel birliklerce geniş kapsamlı bir operasyon düzenlendi.

Ajansın Soruşturma Komitesi’ne dayandırdığı haberine göre, kentteki bir apartman dairesindeki Kuzey Kafkasyalı silahlı gruba yönelik operasyonda çatışma yaşandı. Çatışmada 4 militanın öldürüldüğü kaydedildi.

Çatışmada herhangi bir sivil veya güvenlik görevlisine zarar gelmediği savunulurken, sağ yakalanan olup olmadığına ise değinilmedi.

Fontanka.ru adlı yerel bir sitenin haberinde ise, bir güvenlik görevlisinin operasyondan sonra sedyeyle çıkarıldığı iddia edildi. Sitenin haberinde, Saint Petersburg’daki operasyonun FSB’nin Kabardino-Balkarya şubesinin verdiği ihbar üzerine gerçekleştirildiği kaydedildi.

Kafkasya’daki radikal İslamcı grupların önemli bir kısmının DAİŞ çeteleriyle bağ kurduğu veya biat ettiği biliniyor. Kafkasya’daki federal cumhuriyetlerden Suriye ve Irak’a giden çok sayıda Rusya vatandaşı olduğu tahmin ediliyor.