Rusya halkları Devlet Duması seçimleri için sandık başında

Son iki yıldır ekonomik krizin hakim olduğu, Suriye ve Ukrayna’da doğrudan veya dolaylı olarak savaşta olan Rusya’da halk bugün genel seçimler için sandık başında.

Ülke genelinde kayıtlı 110 milyon seçmen, Federal Meclis’in alt kanadı olan Devlet Duması’nın 450 üyesini belirlemek için sandık başına çağrılmıştı. 14 partinin katıldığı seçimlerde oy verme işlemi saat farkı nedeniyle doğudaki bölgelerde başlarken, en son sandıklar Baltık Denizi kıyısındaki Kaliningrad’da kapatılacak.

2011 yılındaki son seçimlerde yüzde 49,32 oy ile 450 sandalyeden 238’ini kazanan Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Birleşik Rusya Partisi’nin oylarını koruyup koruyamayacağı merakla bekleniyor. Birleşik Rusya, 2011 seçimlerinde 2007’ye oranla 15 puan kaybetmişti.

Son seçimlerde Rusya Federasyonu Komünist Partisi ise yüzde 19 oyla 92 sandalye elde etmişken, Putin’e yakınlığıyla bilinen Doğru Rusya yüzde 13 oyla 64 sandalye ve Vladimir Jirinovski’nin başında olduğu Liberal Demokrat Parti ise yüzde 11,6 oyla 64 sandalye kazanmıştı.

Seçimlere dair yapılan son anketler Birleşik Rusya’nın yüzde 40’lar civarında oy alabileceğini gösteriyor.