Shadow Brokers’in gizli NSA programı iddiası teyit edildi

Amerikan Ulusal Güvenlik Ajansı (NSA)’nın gizli programlarının çalındığına ilişkin iddiaların gerçek olduğu ortaya çıktı.

Geçtiğimiz hafta kimlerden oluştuğu bilinmeyen ‘Shadow Brokers’ adlı bir grup, NSA’nın Rusya, Çin ve İran gibi ülkelerin bilişim sistemlerine sızmak için kullandığı programları deşifre ettiğini duyurmuştu.

The Intercept adlı site, 2013 yılında NSA belgelerini açıkladığı için Rusya’ya sığınan Edward Snowden’den gelen yeni dokümanların bu iddiayı doğrular nitelikte olduğunu açıkladı. Buna göre, NSA’nın hazırladığı programlar sayesinde rakip ülkelerin kurumlarının güvenlik duvarlarını aşmak için kullanılıyordu.

The Intercept, bu bilgileri Edward Snowden’in kendilerine gönderdiği belgelerle kanıtladıklarını kaydetti. NSA’nın bu yöntemle Rusya, Çin ve İran gibi ülkelerin sistemlerine sızdığı da iddia ediliyor.

Shadow Brokers adlı grup, NSA’nın güvenlik duvarlarını aşmaya yönelik programlarına dair daha fazla bilgi verilebilmesi için 1 milyon bitcoin (elektronik para birimi) talep etmişti. Kaynağı ve izi sürülemeyen bitcoin’in bir ünitesi 580 dolara denk geliyor.