Suudiler yine Yemen’i bombaladı: En az 10 çocuk katledildi

Yemen’deki iç savaşa müdahale ederek istikrarsızlığı daha da arttıran Suudi Arabistan’ın dün yaptığı hava saldırılarında en az 10 çocuğun yaşamını yitirdiği duyuruldu.

Sınır Tanımayan Doktorlar Örgütü (MSF) tarafından yapılan açıklamada, savaş uçaklarının Şii Husi milislerinin denetimindeki Saada’da yaptığı bombardımanda onlarca çocuğun hedef haline geldiği belirtildi. MSF açıklamasında, bombardımanlarda 10 çocuğun katledildiği, 28’inin ise yaralandığı bilgisi verildi.

Ülkenin kuzeyindeki Saada bölgesini elinde bulunduran Husi milislerinden yapılan açıklamada ise, bombardımanların Suudi Arabistan’a ait savaş uçaklarınca yapıldığı belirtildi.

Açıklamada, Suudi uçaklarının dün Husilerin elindeki başkent Sanaa’yı da bombaladığı bilgisi paylaşıldı.

Suudi Arabistan öncülüğündeki Körfez ülkelerinin Şii Husi milislerini gerekçe göstererek Mart 2015’te başlattığı hava saldırılarında yüzlercesi çocuk olmak üzere binlerce kişi yaşamını yitirdi.

Sanaa’yı elinde bulunduran ve Devlet Başkanı Mansur Hadi’yi sürgüne gönderen Husiler ile eski Devlet Başkanı Ali Abdullah Saleh’e bağlı Genel Halk Konseyi tarafından Hükümet Konseyi ilan edilmişti. Bu grupların çağrısıyla dün Yemen Parlamentosu’nun 301 üyesinden 144’ü bir araya gelmiş ve Hükümet Konseyi’nin kurulmasını onaylamıştı.