Svaziland’da 'Kürt Halkına Adalet- Yoldaş Öcalan’a Özgürlük' semineri

Svaziland Komünist Partisi (Communist Party of Swaziland-CPS) ‘‘Kürt Halkına Adalet- Yoldaş Öcalan’a Özgürlük” başlıklı bir seminer düzenledi.

Seminerin açılış konuşmasını CPS Uluslararası İlişkiler Sorumlusu Titus Vilakati yaptı. Vilakati açılış konuşmasında Kürt halkının verdiği özgürlük mücadelesinin kendileri açısından önemli olduğunu belirtti. Kürt halkı ve özgürlük davasına öncülük eden Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ı ve bir bütün siyasi tutsakların durumunu öğrenmek ve anlamak için böyle bir seminer örgütlediklerini söyledi.

Seminere konuşmacı olarak ise Güney Afrika Kürt Çalışma Grubu (KHRAG)  Başkanı Mahmoud Patel  davet edilmişti. Patel seminerde yaptığı görsel bir sunumla Birinci Dünya Savaşından günümüze kadar Türk devletin uluslararası destekle yürüttüğü savaşı anlattı. İkinci bölümde ise PKK’nin tarihi, direnişi ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın bu mücadeledeki konumunu ele aldı.

Özgün bir sunum da Abdullah Öcalan’a karşı CIA, Mossad ve NATO’un uluslararası komplodaki rolleri konusunda gerçekleştirildi. Kürt Halk Önderi'nin 24. yıllık maruz kaldığı İmralı sistemini aktaran Patel hem Kürt halkının ve hem de Önder Apo’nun durumunun daha iyi anlaşılması için Güney Afrika’nın Apartheid rejimi sürecinde yaşadıkları benzerliklere dikkat çekti.

40 dakikalık sunum ardından ise CPS Uluslararası sekreteri Pius Vilakati Kürt halkının özgürlük mücadelesinin kendi mücadeleleri olduğunu ve halkların birlikteliğiyle başarıların mümkün olacağını belirttikten sonra, Kürt kadınlarının devriminin güçlü olması nedeniyle Sakine Cansız’ın Türk devleti tarafından katlettiğini belirtti.

Seminere katılan diğer bir CPS yöneticisi olan Titus Vilakati, CPS Genel Sekreteri Thokozane Kenneth Kunene’nin “Kürt, Filistin ve Batı Sahara halklarının özgürlük mücadelesi bizim mücadelemizdir” dediğini hatırlatarak, partisinin enternasyonalist inancının altını çizdi.

Kürt Halk Önderi'nin özgürlüğü için CPS’in mücadele etmesi gerektiği katılımcılar tarafından dile getirildi. Sonuç olarak yapılan çağrıda ortak mücadelenin gerekliliğinin altı çizildi.

Svazilan Komünist Partisi ülkedeki monarşiye karşı uzun yıllardan beri mücadele veriyor.