Trump’a Cumhuriyetçi çevreden bir ret daha

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) başkanlık seçimlerinde propagandaya hız verilirken, Cumhuriyetçi aday Trump’a yine kendi cephesinden ret geliyor.

Eski Başkan George Bush’un da seçimlerde Demokrat aday Clinton’a oy vereceği duyuruldu.

ABD siyasetinin içinden verdiği haberlerle bilinen Politico gazetecilik ağının duyurduğu haberde, 1989-1993 yılları arasında başkanlık yapan Cumhuriyetçi Parti’den baba George Bush’un da Demokrat aday Hillary Clinton’a oy vereceği iddia edildi. Eski senatör Robert F. Kennedy’nin kızı Kathleen Hartington’a dayandırılan haberde, Bush’un oy tercihini Clinton’dan yana kullanacağını söylediği aktarıldı.

Hartington’un Bush’la birlikte çektirdiği ve Facebook sayfasından paylaştığı bir fotoğrafa da haberde yer verildi.

Politico’nun haberine George Bush’un sözcüsünden ‘yorum yapılmayacağı’ açıklaması gelirken, habere yalanlama getirilmemesi de dikkat çekti.

1988 yılındaki seçimleri kazanarak 1989-1993 yılları arasında başkanlık yapan George Herbert Walker Bush, 1992’de seçimlerinde Hillary Clinton’un eşi Bill Clinton’a karşı kaybetmişti. Bush’un oğullarından George W. Bush daha sonra 2001-2009 yılları arasında başkanlık yapmış, bir diğer oğlu Jeb Bush ise Cumhuriyetçilerin ön seçimlerinde Donald Trump’a karşı adaylığını koymuştu. Ancak Jeb Bush bu yılın Şubat ayında ön seçimlerden çekilmişti.

Son anketler, Trump ile Clinton arasındaki oy farkının kapandığını gösterirken, her iki adayın da kazanma şansı bulunuyor.