Trump’ın seçim danışmanı ‘Rusya bağlantılı’ iddiası

ABD başkanlık seçimlerinin en tartışmalı adayı Donald Trump’ın başı bu sefer de, seçim kampanyasındaki başdanışmanına yönelik iddialarla dertte.

New York Times’da yer alan haberde, Trump’ın seçim kampanyası danışmanlarından Paul Manafort’un adı Rusya yanlısı eski Ukrayna Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç’e yönelik soruşturmalarda geçiyor.

İddiaya göre, Manafort’un adının da olduğu el yazımı bir listede Yanukoviç’in Bölgeler Partisi’nin para vereceği kişilerin ismi yer alıyor. Ukraynalı soruşturma ekibinin yaptığı araştırmalarda, Manafort’a 2007-2012 yılları arasında 12,7 milyon dolar peşin ödeme yapılması gerektiği görülüyor.

Ancak Manafort’un bu paraları alıp almadığı veya hangi amaçla almasının gerektiği ise anlaşılmıyor.

Paul Manafort’un avukatından yapılan açıklamada ise, Ukrayna’daki listede olduğu iddia edilen ödemelerin kendisine ulaşmadığı savunuldu.

Sert söylemleriyle bilinen Cumhuriyetçi aday Donald Trump’ın Rusya lideri Vladimir Putin’le bu şekilde bağı kurulmak istendiği de savunuluyor. Demokratlar, Trump’ın sert söylemlerinin yanı sıra ABD’ye rakip ülkelerde Putin gibi yine sertlik yanlısı liderlerin olmasını tercih ettiği iddia ediliyor.