Trump: Kuzey Kore ile ilerleme yok; Pompeo gitmeyecek

ABD Başkanı Donald Trump, son aylarda belirli bir uzlaşmanın sağlandığı Kuzey Kore’ye yönelik Dışişleri Bakanı düzeyindeki ziyaretin ‘nükleersizleşmede ilerleme sağlanamadığı’ gerekçesiyle iptal edildiğini duyurdu.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump, Dışişleri Bakanı Mike Pompeo tarafından önümüzdeki hafta Kuzey Kore’ye yapılacak ziyaretin iptal edildiği açıklamasını yaptı. Twitter’dan açıklama yapan Trump, bu ziyaretin Kuzey Kore’nin nükleerden arınma konusunda ilerleme sağlanmaması nedeniyle iptal edildiğini savundu.

Trump, son aylarda ek gümrük vergileri nedeniyle gergin ilişkilerinin olduğu Çin’in ise Kuzey Kore konusunda yardımcı olmadığını vurguladı.

Nükleer ve balistik füze programları nedeniyle ile Kuzey Kore arasındaki kriz 12 Haziran’da Sinpagur’da yapılan görüşmeyle çözülme yoluna girmişti. ABD Başkanı Donald Trump ile Kuzey Kore lideri Kim Jong-un arasındaki görüşmeden sonra Pyongyang yönetiminin nükleer deneme tesisini imha ettiğine dair görüntüler yayınlanmıştı.