Türk devleti Libya’da 5 sivili öldürdü

İşgalci Türk devletine ait silahlı insansız hava araçlarının (SİHA) Libya’nın batısındaki Mizda kentini bombaladığı ve en az 5 sivili katlettiği bildirildi.

Mareşal Halife Hafter’e bağlı Libya Ulusal Ordusu Sözcüsü Ahmed El Mismari, Türk devletine ait SİHA’ların Salı sabahı Mizda kentinde bir aracı vurduğunu açıkladı.

El Mismari, Türk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Libya ve Arap halkına karşı bir katliam gerçekleştirdiğini belirterek, “Gıda malzemesi taşıyan araca saldırı yapıldı. Saldırıda en az 5 sivil yaşamını yitirdi” dedi.

Mismari, “Uçaklar savaş bölgelerine gelmeyip sivilleri hedef alıyor. Gıda taşıyan kamyonun yanı sıra Mizda’nın doğusundaki Nisma arıcılık yapılan bölgede bombalandı” diye eklendi.

Bu saldırı, Hafter’in ülkeyi yönetmek için halktan yetki altığı açıklaması ardından geldi.

Ülkenin doğusunda kurulan parlamentodan destek alan Hafter, Trablus merkezli Ankara destekli Ulusal Birlik Hükümeti’ni reddediyor. Hafter, sivil bir devlet kurumlarının inşası için gerekli koşulları hayata geçireceklerini belirtirken, Trablus’a karşı operasyonlarını da sürdüreceği mesajını verdi.

Türk rejimi de koronavirüs pandemisini fırsat bilerek Müslüman Kardeşler’in ağırlıkta olduğu Trablus’a desteğini arttırdı. BM Güvenlik Konseyi’nin silah ambargosunu açık bir şekilde ihlal eden ve herhangi bir denetime de takılmayan Türk rejimi, paralı asker, çete, dron, zırhlı araç ve yüklü miktarda silah desteği sağlıyor. Türk rejimi Suriye’den taşıdığı binlerce çete mensubunu Trablus’a gönderirken, binlercesini de göndermek için eğitiyor.