Tunus’ta bir futbolcu ‘polis devleti’ni protesto için kendini yaktı

Tunuslu bir futbolcu, “Polis devleti”ni protesto etmek için bedenini ateşe verdi. Profesyonel futbolcu hayatını kaybetti.

Birkaç elit ve alt lig takımında oynadıktan sonra kulübü olmayan 35 yaşındaki Nizar Issaoui, ülkenin orta kesimindeki Kayravan bölgesinde pazartesi günü bedenini ateşe verdi.

Futbolcu Nizar Issaoui, eylemi öncesi Facebook sayfasında paylaştığı mesajında kendi kendisini “ateşle ölüme” mahkum ettiğini söylüyor.

Futbolcu, “Enerjim kalmadı, polis devleti bilsin ki ceza bugün infaz edilecek” diye ekliyor.

Futbolcunun bu eylemi, 17 Aralık 2010’da bedenini ateşe veren seyyar satıcıyı hatırlattı. Tunus devrimini başlatan bu olay sonucunda, Zeynel Abidin Bin Ali iktidarı devrilmişti. Arap Baharı olarak da adlandırılan bu ayaklanma bölgedeki diğer ülkelere de yayılmıştı.

Tunus medyasına göre Nizar Issaoui, ülkedeki kıtlığa karşı yetkililerin spekülasyonla mücadele kapsamında belirlediği fiyatın iki katına muz satan bir meyve tüccarını şikayet etmek için karakola gittiğinde “terörizm” ile suçlandı.

Sanal ağlarda yayınlanan bir videoda Nizar Issaoui’nin telefon ile kendisini çekerken şöyle tepki gösterdiği duyuluyor: "10 dinardan muz satan bir kişiyle çıkan anlaşmazlıktan dolayı, karakolda terörizmle suçlanıyorum. Bir muz olayı için terörizm!”

İlkin hastaneye kaldırılan futbolcunun vücudunda üçüncü derece yanıklar oluştuğu tespit edildi. Kayravan’dan başkent Tunus’taki ağır yanıklar hastanesine sevk edilen futbolcunun 13 Nisan Perşembe akşamı hayatını kaybettiği bildirildi.

Tunus medyasına göre futbolcunun ölüm haberi ardından Keyravan’a bağlı Haffuz’da gençler ile polisler arasında çatışmalar yaşandı.