UNICEF Ortadoğulu çocuklar için ek fon istedi

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu UNICEF, Ortadoğu ve Kuzey Afrika bölgesindeki çocuklara yardımı arttırmak için 100 milyar dolara yakın fon talep etti.

Ortadoğu ve Kuzey Afrika bölgesinde resmi olarak 105 bini aşkın koronavirüs vakası bulunurken, 5 bin 700 dolayında kişi hayatını kaybetti.

Bu bölge aynı zamanda dünyada en fazla yardıma ihtiyaç duyan çocukların bulunduğu bölge olarak dikkat çekiyor. UNICEF’e göre çatışmalar nedeniyle 25 milyona yakın çocuk sözkonusu bölgede yardıma ihtiyaç duyuyor.

UNICEF’in bölgesel müdürü Ted Chaiban, “Temel hizmetlerin uygun olmaması ya da yetersiz olması, yıllardır süren çatışmalar, yoksulluk ve mahrumiyetin Covid-19 ile buluşması, ilk sırada çocukları vuruyor ve zaten zorlu olan yaşamlarını katlanılmaz hale getiriyor” dedi.

UNICEF, pandeminin yol açtığı ek sorunlara yanıt olabilmek için 92,4 milyon dolarlık fon kaldırılması çağrısında bulundu.

BM’ye bağlı bu kuruma göre, mevcut durumda 110 milyona yakın çocuk, uygulanan tedbirler çerçevesinde evde kalıyor. UNICEF, en yüksek sayıda çocuğun online derslere devam edebilmesi için yetkililerin çabalarını desteklediklerini vurguladı.