Wikileaks AKPlilerin maillerini yayınladı

Wikileaks Türkiye’deki darbe girişimi öncesi ve sonrasına ait yüz binlerce mail ve belgeyi açıkladı.

Wikileaks’in Türkiye’deki darbe girişimi öncesi ve sonrasına ait yüz binlerce mail ve belgeyi açıklama kararı ardından sitenin yoğun saldırı altına alındığı duyuruldu. Saldırıların Türkiye kaynaklı olabileceği sanılırken, on binlerce e-mail yazışmasına ancak dün gece geç saatlerde ulaşmak mümkün olabildi.

Bugüne kadar dünya devletlerine ait birçok önemli belgeyi yayınlayan Wikileaks, Türkiye’de özellikle AKP iktidarına ait belgeleri yayınlayacağını duyurmuştu. Wikileaks, bu belgelerin özellikle 15 Temmuz darbe girişimine giden süreci ve ülkenin siyasi güç yapısıyla ilgili olacağını, bunların yüz binlerce e-mail ve 50 bin kadar diğer belgeden oluştuğunu açıklamıştı.

Ancak son iki gündür Wikileaks sitesinin alt yapısına yönelik ciddi bilişimsel saldırılar olduğu bildiriliyor. Wikileaks’in email yazışmalarını dün geceden itibaren sitesinde yayınladığı görülürken, birçok e-maile ulaşmakta henüz zorluk çekiliyor.

Wikileaks’in ele geçirdiği email yazışmalarının en eskisinin 2010 yılına, en yenisinin ise 6 Temmuz 2016 tarihine ait olduğu belirtiliyor. Sitenin açıklamasına göre, 294 bin civarındaki yazışmanın ‘ne Türkiye’deki darbe girişimiyle’ ne de ‘herhangi bir rakip siyasi parti veya devletle’ bağlantısının olmadığının altı çiziliyor.

Yayınlanan e-mail yazışmalarının önemli bir kısmı farklı adreslerden gönderilen haberler, forum yazışmaları olurken, AKP’nin resmi e-mail adreslerine gönderilen mailler de bulunuyor.