Xurmatu’da saldırılar arttı

Irak’ta Xurmatu kentinde Şii milis gücü Haşdi Şabi’ye yönelik düzenlenen bir saldırıda 2 kişi öldü, 2 kişi de yaralandı.

Alınan bilgilere göre Xurmatu’nun Zergey beldesinde, Pazar günü akşam saatlerinde Haşdi Şabi milislerine ait bir aracın geçişi sırasında patlama yaşandı.

Mayınlı saldırı “Bir Ehmedi” köyü yakınlarında gerçekleşti. RojNews ajansına göre Haşdi Şabi Kuzey Güçleri Sözcüsü Ali Hisen Haşimi, “Haşdi Şabi’nin 52’nci Tugay’ından bir gücümüz göreve gittiği sırada bir mayın patladı. Zergey’in Bir Ehmedi köyünde meydana gelen patlamada 2 kişi öldü, 2 kişi ise ağır yaralandı” Dedi.

Patlamayı üstlenen olmadı ancak sözkonusu bölgede son zamanlarda DAİŞ çetelerinin saldırıları arttı. Haşimi, “Meydana gelen patlamayı da DAİŞ’in yaptığını düşünüyoruz” dedi.

23 Ağustos günü de Xurmatu’nun Eskeri mahallesine yönelik düzenlenen havan topu saldırısında bir kadın ağır yaralanmıştı. Xurmatu’da en son 26 Haziran günü Irak ordusuna ait askeri bir konvoyun geçişi sırasında mayın patlamış, bir asker ölmüş, 3’ü de yaralanmıştı.