Yemen’de en az 600 bin kişi koleraya yakalandı

İç savaşın devam ettiği Yemen’de en az 600 bin kişinin kolera salgınına yakalandığı bildirilirken, tarihin en büyük salgınlarından biri olduğu uyarısı yapılıyor.

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından yapılan açıklamada, 2014 sonundan bu yana iç savaşın devam ettiği Yemen’de kolera salgınının oldukça tehlikeli bir boyuta ulaştığı uyarısı yapıldı.

WHO, Nisan ayından bu yana devam eden salgında en az 612 bin 703 kişinin kolera hastalığına yakalandığı tespitine yer verirken, bu bilgiler Yemen Sağlık Bakanlığı’yla yapılan çalışmalara da dayandırıldı.

Yemen’deki salgının bugüne kadar kayıt altına alınan benzeri salgınlar arasında en büyük salgın olduğu vurgulanırken, milyonlarca kişinin içme suyu, sağlıklı şebeke suyu ve kanalizasyonlar ile hastanelerden yoksun olduğu belirtildi.

Kolera salgınında şimdiye kadar en az 2 bin kişinin yaşamını yitirdiği tahmin edilirken, iç savaş nedeniyle çok sayıda kişinin tedaviden yoksun kaldığı biliniyor.

Salgının devam etmesi nedeniyle 1 milyon kadar çocuğun da tehlike altında olduğu duyurulmuştu.

2014 yılında Şii Husi milisleriyle Devlet Başkanı Mansur Hadi’ye bağlı birlikler arasında başlayan çatışmalarda 2015 başında başkent Sana, Husilerin kontrolüne geçmişti. Suudi Arabistan ve diğer Arap ülkelerinin desteklediği hükümet o tarihten bu yana sürgünde bulunuyor.