YPG savaşçısı Özer Wuppertal'da anıldı

Minbiç’te DAİŞ çeteleri ile yaşanan çatışmada şehit düşen YPG savaşcısı Nurullah Özer için Almanya’nın Wuppertal kentinde bir anma etkinliği düzenlendi.

Minbic'i kurtarma ve özgürleştirme hamlesinde DAİŞ çeteleri girdiği çatışmada şehid düşen Nurullah Özer için Almanya’nın Wuppertal kentinde düzenlenen anma etkinliği bir dakikalık saygı duruşu ile başladı.

Saygı duruşunun ardından anma etkinliğinin açılış konuşmasını yapan Wuppertal Demokratik Kürt Toplum Merkezi (DKTM) Eşbaşkanı Savcı Azar, Kürt halkının bir çok sorunu olduğunu, bu sorunları anlatmaya günlerin ve haftaların yetmeyeceğini söyledi.

SÖZ VERDİĞİMİZ GİBİ DEVAM EDECEĞİZ

“Savaşçıların ne için şehit düştüklerini mutlaka düşünmeliyiz, onların bize bıraktığı bu kutsal mücadeleyi devam ettirmeliyiz“ diyen Azar, şehit düşenlerin Kürt halkının özgürlüğü için şehit düştüklerini vurgulayarak, “hepimiz onlarla aynı fikri paylaşıyoruz ve Kürt halkının özgürlüğü için mücadele ediyoruz, bu sebeple şehitlerimizin yolunda mücadeleye söz verdiğimiz gibi devam edeceğiz“ dedi.

DAVAMIZ VE MÜCADELEMİZ BİRDİR

Azar’ın ardından şehit Nurullah Özer‘in ailesi adına söz alan amcası Hasan Özer ise, “Bizim davamız ve mücadelimiz birdir. Bugün burda anma için toplandık ama ülkede şehidimiz için kurulan taziye çadırı Kaymakamlık tarafından kaldırıldı. Taziye kurulursa ’köye sokağa çıkma yasağı koyacağız’ diyerek köy halkını ve ailemizi tehdit ettiler. Ailemiz ise köy mezarlığında taziye çadırı kurarak taziyeleri kabul etti. Bu zihniyetin cenazelere bile saygısı yok. Bu yüzden sözü fazla uzatmadan mücadeleye şehitlerimizin bıraktığı yerde devam etmeliyiz” dedi.

KÜRT HALKI ASLA BAŞ EĞMEYECEK

Kürt halkının baş eğmeyi asla kabul etmeyeceğini söyleyen Wuppertal Ehmedê Xanî cami imamı Mele Halim, “Kürtler üzerinde bir çok zulm olmuş ama Kürt halkı gece gündüz demeden mücadele ederek asla düşmanlarına boyun eğmemiş, hergün Kürt gençlerinin kanı dökülüyor, Kürdistan dağlarına bakarsanız belki her taşın üzerinde Kürdistan gerillalarının kanı vardır. Kürtler de tüm dünya halkları gibi kendi ülkelerinin özgürlüğü için mücadele ediyor. Bu gençlerimizde kendi halkının özgürlüğü için mücadele ediyor” dedi.

Şehit aileleri komitesi adına yapılan konuşmada ise, “Bugün Nurullah arkadaş için burada toplandık. Nurullah Botan’da büyüyüp bir özgürlük savaşçısı oldu, Botan’dan Şengale, Hesekê’den, Til Koçer’e, Qamişlo’dan ve Kobanê’ye giderek buralarda çetelere karşı onurluca savaştı. Son olarak Minbic’i özgürleştirme hamlesinde şehit düştü“ dedi.

ÖNDERİMİZE BAĞLIYIZ

“Toprakları ve Ülkelerinin özgürlüğü için canlarını feda eden tüm şehitlerimizi saygıyla anıyorum” diyen NAV-DEM eyelet eşbaşkanı Halit Taşkıran, ”Biz Şex Said’e, Seyit Rıza’ya sahip çıkıyoruz. Onlar darağacına asılırken bile şunları söylediler ‘siz bugün bizi asıyorsunuz ama torunlarımız sizden hesap soracak’ biz bu şehitlerimize söz vermişiz önderimize bağlıyız bu yüzden burda toplanmışız. Bizim kanımız şehitlerimizin kanından önemli değildir” şeklinde konuştu.

...