25 EKİM GÜNDEMİ

25 Ekim Haber Merkezi gündemi

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlık ve güvenliği için düzenlenen eylemler takip edilecek.

-Kuzey Suriye’de DAİŞ’e karşı gerçekleştirilen operasyon ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

-Herekola'a yönelik saldırılara ilişkin konuşan Komutan Egîd Garzan, "Düşman sadece birkaç tepeyi tuttu ve orada esir kaldı. Herekol her zaman onlara mezar olacaktır" dedi.

- QSD'nin Suriye'nin kuzeydoğusunda DAİŞ'in sonunu getirmek için yürüttüğü operasyonda kum fırtınalarını fırsat bularak saldıran çetelerin son çırpınışları devam ederken, QSD komutanları operasyonun planladıkları gibi ilerlediğini kaydediyor.

-Beritan bundan tam 26 yıl önce uçurum başında bir manifestonun yazılmasına, bugün binleri bulan kadın ordulaşmasının kurulmasına öncülük eden efsanevi bir devrimcidir.

-Dev Yapı-İş İstanbul 3. Bölge Temsilcisi Hasan Oğuz, iş cinayetleri üzerinde inşa edilen 3. Havalimanı şantiyesinde işçilerin kürek mahkumları gibi çalıştırıldığını söyledi.

-Beritan Hevi’nin (Gülnaz Karataş) şahadetinin yıl dönümüne ilişkin konuşan mücadele arkadaşı Davut Karasu, “Kendisini zafere kilitliyordu. Ne iş yaparsa yapsın zaferi elde edene kadar vazgeçmiyordu. Asi duruşu ile sonuna kadar mücadele ediyordu” dedi.

-Van’da daha önce Ermeni mezarlıklarının üzerine tuvalet yapan Edremit Belediyesi gaspçısı Kaymakam Atıf Çiçekli, şimdi tarihi Kız Kalesi’ne kafeterya yapmak için çalışmalara başladı.

Dersim’in coğrafyasını anlatmaya, tarif etmeye sözcük bulamıyorum. Sanki kullanılabilecek tüm sözcükler, bu güzellik karşısında utanarak saklanmış gibi geliyor.

-Alman polisinin işgüzarlığı sonucu haksız yere gözaltına alındıktan sonra hücresinde çıkan yangında hayatını kaybeden Kürt genci Amed Ahmed’i ölümünde payı olanların yargılanması için kampanya başlatıldı.