28 AĞUSTOS GÜNDEMİ

28 Ağustos Haber Merkezi gündemi

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlık ve güvenliği için düzenlenen eylemler takip edilecek.

-Kuzey Suriye’de DAİŞ’e karşı gerçekleştirilen operasyon ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için düzenlenen özgürlük nöbetini bu hafta Fransa’nın başkenti Paris'ten gelen yeni bir grup üstlendi.

-İsveç Sol Parti Milletvekili Jeannette Escanilla, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a üzerinde parlamentonun antenti bulunan bir mektup göndererek partilerinin Öcalan ve siyasi tutsakların özgürlüklerine kavuşmaları için mücadeleyi sürdürecekleri mesajını verdi.

-TEV-DEM’in dün yapılan 3. Kongresi’nde Yürütme Konseyi Eş Başkanlığına seçilen Zelal Ceger, TEV-DEM’in şimdiye kadar oynadığı rol ve misyonuyla bu kongrede yaşanan misyon değişimini ajansımıza değerlendirdi.

-Dengbêj Evdilezîzê Koçer, "Özgürlük için verilen mücadelelerimiz klamlarımızla belge haline getirilmeli" diyerek, dengbêj camiasına da eserlerin orijinalini bozmama çağrısı yaptı.

-Süleymaniye'den Doğu Kürdistan üzerinden Tahran'a yolculuk yaptık. Coğrafyası, toplumu; davranış ve tüketim biçimleriyle kısa süreli bir seyahatten izlenimler.

-Ekonomik krize dikkat çeken seyahat firması çalışanları, krizin kendilerini bu kadar kötü etkilemesini bilet fiyatlarındaki artışa, zamlanan yakıta ve ülkedeki gergin havaya bağladı.