30 AĞUSTOS GÜNDEMİ

30 Ağustos Haber Merkezi gündemi

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlık ve güvenliği için düzenlenen eylemler takip edilecek.

-Kuzey Suriye’de DAİŞ’e karşı gerçekleştirilen operasyon ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

-YRK komutanlarından Rezan Cavit, Türkiye'nin iki blok arasında oynayarak, İran konusunda ayak sürüyüp bu durumu uzatmaya çalıştığını, çünkü kendi ömrünü uzatmak istediğini söyledi.

-Süryani veya Hristiyan okullarının kapatıldığına dair iddiaların gerçek olmadığını söyleyen Salih Ebdo, "Rejime ve istihbaratına bağlı olan bir kesimin Süryaniler adına açtığı ticaret alanların çalışmaları durdurulmuştur" dedi.

-Van Akdamar adasında bulunan tarihi Ermeni mezarlıklarına saygısızlık. Adada güvenlik görevlileri olmasına rağmen adaya gelen bazı kişiler tarihi mezarlıkların içinde gezerken bazıları piknik bile yapabiliyor.

-Türk devletinin hasta tutsaklara yönelik zamana yayılmış ölüm politikası uyguladığını söyleyen Av. Yusuf Erdoğan, bu şekilde hasta tutsaklardan intikam alındığını belirtti.

-ABD’nin nükleer enerji anlaşmasından çekilmesi ile başlayan ve yaptırımlarla devam eden İran’daki ekonomik ve siyasi kriz, iç siyasette her geçen gün kendini çok daha fazla hissettirmeye başladı.

-Merkel hükümeti, Erdoğan rejiminin bir şubesi çalışan Türk diyanet kurumuna bağlı DİTİB’e verdiği para desteğine sona ediyor. Merkel’in partisi CDU’dan “Milliyetçilik yapan ve Türk hükümeti için ajanlık yapan partnerimiz olamaz” açıklaması geldi.