Tahliye edilen 31 yıllık tutsak: ‘Başımız dik çıktık, boyun eğmedik’

Giresun Espiye L Tipi Kapalı Cezaevi’nden tahliye edilen 31 yıllık tutsak Ahmet Zenger, Şirnex’in Hezex'e bağlı Xirabaşeref köyünde coşkuyla karşılandı. Zenger, "Boyun eğmedik, başımız dik çıktık” dedi.

25 Temmuz Perşembe günü tahliye edilen Ahmet Zenger, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Şirnex Milletvekili Zeki İrmez, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Yardımlaşma Dernekleri Federasyonu (TUHAD-FED), Barış Anneleri Meclisi ve çok sayıda kişi tarafından Ereban (Karalar) Beldesi'nde karşılandı. Zenger, buradan araç konvoyuyla köyü Xirabaşeref’e götürüldü. 

Kalabalık bir kitle tarafından karşılanan Zenger, özgürlüğü temsilen güvercin uçurttuktan sonra  "Başımız dik olarak çıktık. Çıkışımız ne kadar uzatıldıysa da boyun eğmedik. Halkımızla gurur duyuyoruz ve başımız diktir” dedi.

TUHAD-FED'den Aydın Deniz, Zenger’in 1,5 yıl yıl önce tahliye edilmesi gerektiğine işaret ederek, "Her ne kadar tahliyesi keyfi bir şekilde ertelendiyse de bugün fiziki özgürlüğüne kavuştu. Esir binlerce arkadaşımızın da bir an önce fiziki özgürlüklerine kavuşmalarını temenni ediyoruz" ifadelerini kullandı. 

Aydın Deniz, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan başta olmak üzere tüm tutsaklara özgürlük istedi. 

DEM Partili Abdullah Güngen, "Ahmet arkadaşımız 31 yıldır zindanda tutsaktı. Şimdi aramızdadır. Bunun için mutluyuz. Fikirlerimizin, düşüncelerimizin, önderimizin ve bütün yoldaşlarımızın özgürleşmesi gerekiyor. Onlar özgürleşmeyene kadar bu mücadelemizi sürecek” şeklinde konuştu.

Zenger, 1993 yılında tutuklanmış ve Devlet Güvenlik Mahkemesi’nde (DGM) “Devletin birlik ve bütünlüğünü bozmak" iddiasıyla müebbet hapis cezası almıştı. 63 yaşındaki Zenger, 31 yıl 6 ay sonra tahliye edildi.