4 Nisan kutlamaları: Birçok kentte fidanlar dikildi

Türkiye ve Kuzey Kürdistan’ın birçok kentinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın 73’üncü yaş günü dolayısıyla kadınlar tarafından fidanlar dikildi.

ADANA

Adana Barış Anneleri Meclisi, Seyhan ilçesine bağlı Sakirpaşa Mahallesi'ndeki yeşli bir alanda fidan dikti. Anneler, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecride tepki göstererek, Abdullah Öcalan’ın özgürlüğünü istedi.

MARDİN

Mardin'in Derik ilçesine bağlı farklı köylerde bir araya gelen kadınlar, önce mezarlıkları ziyaret etti, ardından fidan dikti. Kadınlar, dikilen fidanların barışa ve özgürlüğe vesile olması dileğinde bulundu.

ŞIRNAK

Şırnak’ta HDP Kadın Meclisi ve TJA, kent merkezindeki “Önderlik Bahçesi’nde” pasta kesti ve fidan dikti. Bahçede Abdullah Öcalan’ın her yaşı için bir fidan bulunuyor. Fidan sayısı 73’e çık.

Etkinliğe katılan HDP’li vekil Nuran İmir,  “Bugün Kürt halkının tarihi yeniden yazıldı. Milyonlarca insan Sayın Öcalan’ın felsefesi etrafında bir araya gelerek tarihine sahip çıktı. 50 yıldır bu hareket Öcalan’ın felsefesi etrafında mücadele ediyor. Biz de bu inançla her koşulda özgürlük mücadelesini veriyoruz. Her geçen gün direnişimizi büyütüyoruz. Köleleştirilmiş Kürtler Öcalan’ın doğuşuyla yeniden hayat buldu. Bunun için bugün biz Kürtlerin doğum günüdür. Çocuklarımız da bu felsefeyle büyüyor” dedi.